Wedspel

Wedden op paarden

Wedden op de kortebaan doet u bij de totalisator wagen die op een opvallende plek is neergezet. U vertelt aan de medewerker aan het loket wat en hoe u wilt spelen en u kunt aan het einde van de middag het eventuele gewonnen bedrag ophalen. Het gewonnen bedrag hangt af van uw inzet, de totale inzet en het aantal mensen dat dezelfde voorspelling heeft gedaan. Des te minder mensen dezelfde weddenschap hebben afgesloten als u, des te hoger de uitbetaling per ingelegde euro. U heeft diverse wed mogelijkheden. Let daarbij op dat de paarden voor de totalisator altijd het nummer van de eerste omloop behouden.

Wedden kan ook online. Het voordeel is dat u niet in de rij hoeft te staan. Bovendien kunt u een welkomstbonus van 25 euro krijgen!

Winnend

U zet in op de uiteindelijke winnaar van de kortebaandraverij. U kunt voor elke omloop (met uitzondering van de beslissende omloop/finale) een keuze maken tussen de deelnemende paarden die nog in de strijd zijn. Vanaf 1 euro per weddenschap kunt u zoveel paarden spelen als u zelf wilt.

Plaats

Met een plaatsweddenschap moet het door u gespeelde plaats in de einduitslag bij de eerste drie eindigen. Omdat het risico dat u niets wint, lager is dan bij een winnendweddenschap, liggen de uitbetalingen bij plaats gemiddeld lager dan bij winnend. U kunt voor elke omloop (met uitzondering van de beslissende omloop/finale) plaats spelen. Houd er rekening mee dat voor een omloop waarin minder dan acht paarden starten, slechts de eerste twee paarden worden uitbetaald voor een plaatsweddenschap.

Duo

U voorspelt welke twee paarden aan het einde van de middag als eerste en tweede eindigen. De volgorde wie als eerste en tweede eindigt is daarbij van belang. Kunt u niet kiezen? Speel dan duo rond. Wanneer u bijvoorbeeld duo 1 en 2 rond speelt, verdubbelt u automatisch uw inzet, maar is de volgorde in de einduitslag niet van belang. U plaatst als het ware twee verschillende weddenschappen.

Houd bij duospel op de kortebaan rekening met de speciale duo- en trionummers. Deze staan afgedrukt in het programma. De paarden 1 en 2 in de eerste omloop zijn duo 1, de paarden 3 en 4 zijn duo 2 enz. U speelt per nummer dus eigenlijk twee paarden tegelijk. De minimuminzet is 0,50 euro. U kunt duo alleen voor de eerste omloop spelen.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Ga op tijd naar de totalisator of zet online in. Dat voorkomt teleurstellingen.

Trio

Trio is een moeilijk, maar wel lucratief spel. U voorspelt namelijk de eerste drie paarden in de einduitslag in de juiste volgorde. Lukt u dit? Dan kunt u meestal op een flinke uitbetaling rekenen! Kunt u niet kiezen in welke volgorde u uw paarden speelt? Kies dan voor trio rond. Uw inzet vermenigvuldigt zich enkele malen, maar de volgorde in de einduitslag is niet van belang.

U plaatst als het ware meerdere verschillende weddenschappen. Houd bij triospel op de kortebaan rekening met de speciale duo- en trionummers. Deze staan afgedrukt in het programma. De paarden 1 en 2 in de eerste omloop zijn nummer 1, de paarden 3 en 4 zijn nummer 2 enz. U speelt per nummer dus eigenlijk twee paarden tegelijk. De minimuminzet is 0,50 euro. U kunt trio alleen voor de eerste omloop spelen.

Winscore

Wilt u in de eerste en tweede omloop (mits er nog zes combinaties over zijn) bij elke rit een extra spanningselement? Speel dan winscore. U voorspelt voor elke rit welk paard er doorgaat naar de volgende omloop door een streepje te zetten op het winscoreformulier. Dit formulier haalt u gratis op bij de totalisatorwagen.

Bent u na de eerste of tweede omloop degene met de minste fouten? Dan krijgt u uitbetaald. Des te minder mensen net zo veel fouten hebben gemaakt als u, des te hoger de uitbetaling. De minimuminzet is 2 euro. Vanaf 2014 kunt u winscore ook online en bij de verschillende verkooppunten van Runnerz spelen. Hierdoor kunt u ook meerdere combinaties op hetzelfde formulier spelen.

Wat moet ik doen?

Winscore is een spel dat alleen op de kortebaan in Nederland kan worden gespeeld. De bedoeling is dat je van elk paar het paard weet te raden dat doorgaat naar de volgende omloop. Doen er bijvoorbeeld 24 paarden mee (12 paren) dan kies je per paar één paard.

De minimum inzet voor een Winscore is € 2. Hiermee speel je per paar 1 paard. Je kunt je inzet verhogen door meerdere paarden te selecteren en daarmee je kansen vergroten.

Welke tickets kan ik kopen?

Je kan een ticket kopen voor

  • €2, hierbij kies je bij elk paar 1 paard. Dit is 1 combinatie en je hebt dus 1 winkans
  • €4, hierbij speel je bij 1 paar beide paarden. Dit zijn 2 combinaties en je hebt dus 2 winkansen
  • €8, hierbij speel je bij 2 paren beide paarden. Dit zijn 4 combinaties en je hebt dus 4 winkansen
  • €16, hierbij speel je bij 3 paren beide paarden. Dit zijn 8 combinaties en je hebt dus 8 winkansen
  • €32, hierbij speel je bij 4 paren beide paarden. Dit zijn 16 combinaties en je hebt dus 16 winkansen

Zoals je ziet: hoe hoger je inzet, hoe meer winkansen je hebt.

Snelspel Winscore

Kom je er zelf niet uit? Dan kun je ook kiezen voor het Snelspel. Het Snelspel berekent voor jou welke 12 paarden de grootste kans hebben om te winnen, gebaseerd op ranking scores en wat anderen spelen. Ook hier heb je tickets van €2, €4, €8, €16 en €32

Wanneer win ik?

Bij winscore win je als jij een ticket hebt waar alle 12 winnende paarden op staan. Er volgt 1 uitbetaling voor alle spelers die alle 12 paarden die doorgaan naar de volgende omloop juist hebben voorspeld. Is er niemand die 12 goed heeft voorspeld? Dan wordt de prijzenpot verdeeld onder de mensen die 11 goed hebben. Is dit ook niet het geval, dan winnen de spelers die 10 goed hebben. En zo verder.

*zie Winscore voorbeeldschema 1e omloop*

waar legt men het mij uit?Op het terrein langs de Beethovenlaan kan u naast de totalisator wagen een bartafelvinden met Runnerz parasol, bedoelt om nieuwe klanten op weg te helpen met het plaatsen van een weddenschap. Deze locatie wordt bemand door iemand van Runnerz.